Постинг
05.07.2020 18:40 -
ГЕВРЕЦИ
Автор: deska83
Категория: Рецепти
Прочетен: 222 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 05.07.2020 19:47
Прочетен: 222 Коментари: 0 Гласове:
1
Последна промяна: 05.07.2020 19:47
1 яйце,50мл.олио,3 1/2ч.ч.брашно+1/2ч.за домесване,4ч.л.захар,1ч.л.сол,1 кубче мая.За овалване маджун и сусам. МОЖЕ И БЕЗ МАДЖУН МАЖЕ СЕ С ЯЙЦЕ И СУСАМ 1:В дълбока и голяма чиния слагаме 3с.л. маджун+4 с.л.топла вода 2:сусама трябва да се изпече за малко в тиган докато добие златист цвят.3:Смесваме солта със брашното и объркваме добре ,вземаме дълбока купа и прибавяме маята натрошена на дребно захарта,топлата вода,яйцето,олиото разбъркваме с бъркалка много добре да се смесят съставките,и след това по малко започваме да добавяме брашното месим до гладко тесто оставяме да почине за 20мин.След това вземаме тестото правим го на фитил който режем на 14 или 16 парчета с помоща на шпатула или нож.Всяко парче тесто правим на равни на дължина фитили и след това вземаме 2 фитила и ги изплитаме един в друг,двата края се залепят един с друг и се претискат с вартеливо движение с пръст.Готовия геврек се потапя в маджуна и се овалваи в сусама слага се в тава покрита с хартия за печене.Печем на 180* за около 15 до 17 мин до златист цвят. ЗА РЕЦЕПТАТА ПОСЕТЕТЕ КАНАЛА МИ В YOUTUBE СЛАДКО ИЗКУШЕНИЕ
Няма коментари